Recenzije

5.0
5/5
567 reviews
5/5

20 recenzija

5/5

43 recenzije

cvijet
5/5
"Sve pohvale za osoblje pogrebnog preduzeća Narcis MS iz Brčkog, jako korektno brzo I odgovorno odradjena priprema sahrane I keteringa za mog preminulog supruga. Organizacija na vrhunskom nivou."
Stojanka Lazarević
Brčko-BIH
cvijet
5/5
"Definitivno firma koja pruža sve usluge na jednom mjestu. Obavili su prevoz mog oca iz Beča za Boće kod Brčkog, organizirali dovoz cvijeća i pripremu ketering usluga."
Ivan Itrić
Beč-Austrija
5/5
"Zadesila nas je smrt mog oca iznenada I na tragičan način. Nažalost stradao je u saobraćajnoj nesreći u okolini Trsta. Ušla sam na internet I tražila pogrebne usluge u Brčkom. Pozvala sam nekoliko brojeva te mi je firma Narcis MS dala ponudu I dala tačne informacije kako prevoz Iz Italije može da se obavi. Bilo mi je čudno kad su rekli da sanduk treba da ima neki filter ne sjećam se tačnog naziva I da trebaju 24 šarafa da se zavrnu. Pozvala sam lokalnu pogrebnu u Trstu te su mi I oni objasnili da je takav italijanski zakon. Pitala sam I njih da mi daju ponudu koja je bila skuplja za više od 4000 eura. Pozvala sam ponovo firmu Iz Brčkog te smo se prvog radnog dana našli u Trstu kako bi otpočeli pribavljati dokumentaciju. Zbog nemogućnosti italijanskog sanitarnog inspektora, vozači su dio papira zajedno sa mnom pribavili istog dana a ostatak sutra ujutru. Zavarili su limeni sanduk, zavrnuli šarafe u drveni I dobili voštani pečat na sanduk, zatim su se uputili u konzulat BiH u Milanu I u istom danu dobili sprovodnicu I krenuli put Brčkog. Mogu samo dodati da je firma korektno obavila svoj posao."
Adela Mujčić
Padova-Italija
5/5
"Jedan od svakako ljepših gradova Evrope je Beč ali I jedan od težih za vadjenje papira a koji su vezani za prevoz umrlih osoba. Nakon što su mi iz AKH klinike javili da mi je majka preminula ja sam kontaktirao svoju rodicu koja radi u nekom pogrebnom preduzeću u Brčkom. Ona me je spojila sa poslovodjom te sam s njim ugovorio da oni dodju u Beč po tijelo I da ga prevezu za Brčko. Došao je vozač te smo krenuli zajednički da vadimo papire. Za jako kratko vrijeme pribavili smo potvrdu o smrti u bolnici, zatim smo otišli u magistrat gdje smo izvadili umrli list a potom se uputili u ulicu Rappachgasse u Beču gdje se letuju odnosno vare limeni sanduci. Žena koja tamo radi je bila protiv toga da vozač iz firme vari limeni sanduk ali je vozač imao dozvolu da vari limeni sanduk jer navodno “oni to ne znaju”. Vozač je zatim pokazao sertifikat te je insistirao da baš on letuje. Posle letovanja sanduka vozač mi je objasnio da oni traže oko 200 eura za varenje a da to firma Narcis Ms radi u sklopu svoje cijene. Sve pohvale za firmu."
MIĆO LUKIĆ
Beč-Austrija
4.7/5
"Sudbina je htjela da u mjesec dana izgubim sebi dvije drage osobe, prvo mi je preminuo otac te sam na preporuku angažovala pogrebnu firmu Narcis MS za njihove usluge, poslije obavljenog sprovoda u Brčkom vratila sam se u Rijeku (Hrvatska) te sam sa sobom povela I majku. Nažalost posle 10 dana majka je bila pozitivna na Sars C0V 2- covid 19 te je smještena na KBC Rijeka, gdje je poslije 10 dana borbe sa opakom bolešću preminula. Pozvala sam pogrebno preduzeće koje je sahranilo moga oca da se raspitam o uslovima I cijeni prijevoza preminule majke u Brčko. Majka je preminula 16.12.2020 godine u 14h (srijeda), posle upućenog poziva osoblje Narcisa je bilo spremno da taj dan krene I da sljedećeg jutra počne rješavati papire vezane za prijevoz. Ujutru sam se našla sa vozačem pogrebnog preduzeća te smo zajednički ispunili punomoć I ovjerili kod notara. Poslije toga sam otišla kući a momak iz pogrebnog je otišao da rješava papire. S obzirom da je majka preminula od Covida 19, bila je potrebna nekakva saglasnost iz Brčko Distrikta koja se čeka I do nekoliko dana. Sposobnošću radnika pogrebne firme ta saglasnost je bila gotova 18.12.2020. (petak) te je lijes sa tijelom moje majke dopremljen u Brčko ( BiH) u rekordnom vremenu. Vlasnik preduzeća saznanjem o tome da mi je samo 20 dana prije preminuo otac odobrio mi je popust u iznosu od 100 eura. Smatram da sam imala potrebu da ovu situaciju podijelim sa svima vama, te da stavim do znanja da ovoj firmi nije presudan samo novac. "
MARIJANA FILIPOVIĆ
Rijeka-Hrvatska
4.7/5
"Pozdrav, želio bih da iznesem svoje iskustvo vezano za prevoz moje majke iz Štokholma (Švedska) za Bijeljinu (BiH). Na internetu sam ukucao medjunarodne pogrebne usluge te mi je ponudilo nekoliko firmi za izbor. Kontaktirao sam 4 do 5 pogrebnih firmi te sam najpovoljniju ponudu dobio od firme Narcis MS iz Brčkog. Te sam od njih dobio garanciju da im je za papire potrebno nekoliko sati, što mi je bilo bitnije od cijene samog prevoza I sanduka. Vozilo po mom saznanju krenulo je u ponedeljak oko 12h oko Brčkog te je u utorak posle podne oko 16h bilo u Štokholmu. Tu sam se upoznao sa dva mladja vozača te su mi oni rekli da ćemo sutra ujutru krenuti da vadimo papire. Želim napomenuti njihovu sposobnost da su sami sebi obezbjedili smještaj. U srijedu u jutarnjim časovima našli smo se te smo zajedno krenuli da vadimo dokumentaciju. U 12h momci su zavarili limeni kovčeg, a u 14h smo dobili sprovodnicu BiH. Tijelo je dopremljeno u ćetvrtak u gradsku mrtvačnicu Brčko a potom je u subotu dopremljeno na gradsko groblje u Bijeljinu gdje je obavljen ukop. Posle obavljenog posla su naplatili svoje usluge bez bilo kakvih dodatnih troškova. Sve pohvale za sposobnost I korektnost."
MIODRAG TODOROVIĆ
Štokholm- Švedska